מקימים חברה? קבלו 5 טיפים להתנהלות עסקית נכונה

הקמת חברה יכולה להיות הגשמת החלום הרטוב של כל יזם צעיר או מי שהחליט לפתוח דף חדש מבחינה מקצועית ולעבור מעולם השכירים לעולם העצמאיים. עם זאת, לעיתים מדובר בתהליך לא פשוט הדורש ללמוד כיצד להתנהל בצורה שונה בפן המקצועי – כלכלי.

במאמר זה ריכזנו חמישה טיפים שיעזרו לכם לעבור את המשוכה הזו ביתר קלות:

התנהלות מול שותפים

גם אם השותף איתו בחרתם להקים את החברה הוא מכר ותיק או אפילו חבר קרוב, רצוי להתנהל מולו בצורה המקצועית ביותר שבנמצא באמצעות חתימה על הסכם מייסדים. הסכם זה קובע תחומי אחריות עבור כל אחד מכם ואת חלוקת הרווחים, גם אם מדובר על "פיפטי פיפטי". חשוב גם לקבוע מתי יהיה ניתן לשנות סעיפים בהסכם ומה קורה במידה ואחד השותפים מחליט לפרוש ולמכור את חלקו בחברה לשותף השני.

במידת האפשר רצוי לערוך את החוזה אצל עורך דין המתמחה בדיני חברות או דיני חוזים על מנת שיהיה לו תוקף משפטי אשר יוכר על ידי בית המשפט. בנוסף לכך, חוק החברות מחייב אתכם להכין בנוסף גם תקנון לחברה אשר מתייחס את כל בעלי המניות ו / או שותפים עתידיים.

 

הקמת חברה חדשה

הפרד ומשול

יש להפריד בין חשבונות הבנק הפרטיים של בעלי החברה לבין החברה עצמה באמצעות פתיחת חשבון עסקי נפרד. הדבר גם מאפשר לרשויות המס להכיר בעלויות ועמלות שונות הכרוכות בהפעלת החשבון, ומקנה לכם הטבות שונות אשר אינן מוענקות לחשבונות פרטיים בבנקים. בנוסף לזאת, על מנת לקבל קו אשראי "נקי", רצוי להפריד גם בין הבנקים בהם מתנהלים החשבונות הפרטיים והעסקיים.

קביעת מחיר ריאלי למוצר או לשירות

אחד הפרמטרים אשר יקבעו בסופו של דבר את שורת הרווח הסופית הוא המחיר הריאלי אותו החברה תגבה עבור המוצרים או השירותים שלה. יזמים רבים בראשית דרכם מעוניינים למכור מוצרים במחירי עלות או אפילו הפסד על מנת לבסס את עצמם בשוק, אך הדבר עשוי להעיד על כך שהם לא מעריכים נכונה את כישוריהם ובעיקר את החדשנות או היתרונות שהם מביאים לשוק. לכן, שאפו להרוויח כבר מהשקל הראשון.

הכנת תוכנית עסקית מפורטת

רצוי לבנות תוכנית עסקית מפורטת על מנת לצפות מראש קשיים ונקודות תורפה שעשויות להתגלות בהמשך הדרך. התוכנית העסקית כוללת לרוב את המודל העסקי וניתוח מתחרים, תחזית רווח והפסד ותזרים מזומנים. בנוסף לזאת, התוכנית העסקית תקל עליכם במידה ובה תרצו בעתיד לגייס כסף ממשקיעים חיצונים.

הכנת תכנית עסקית

שכירת יועצים חיצונים או יועץ עסקי

בשנים האחרונות פורחים שירותי הייעוץ העסקי, ורצוי לבדוק את האפשרויות העומדות לרשותכם לייעוץ מקצועי בזמן הקמת חברה חדשה. לדוגמה, מרכזי הטיפוח והיזמות השונים (מט"י) ברחבי הארץ הם עמותות ללא כוונת רווח המתוקצבות על ידי משרד התעשייה והמסחר ומעניקות ייעוץ עסקי מסובסד לעסקים וחברות בתחילת דרכם.

היועץ העסקי יוכל לעזור לכם בשלבים השונים של הקמת החברה ולספק לכם פידבק בצמתים החשובים בהם עליכם יהיה לעיתים לקבל החלטות לא פשוטות.